Schutterij Sint Antonius & Sint Petrus
Home Nieuws Weeknieuws Clubkampioenschap 2017
Clubkampioenschap 2017 PDF Afdrukken E-mailadres

Zaterdag 6 mei

Onder een heerlijk zonnetje kon er worden geschoten voor het clubkampioenschap.

Een jaarlijks terugkerend punt op onze agenda waar ook dit jaar weer een groot aantal leden aan deel nam.

Tijdens de tweede schietronde werden we verrast door de dochters van Lei Amendt en hun mannen, die de overdracht van de schutterskleding van onze ontvallen  schuttersbroeder voor hun rekening namen. Jack Beurskens, (kleding commissie) nam het uniform terug in ontvangst met mooie woorden van Mario als spreekstal meester namens de familie.

We kenden Lei als fanatiek schutter, zelfs op zijn hogere leeftijd altijd van de partij. Dat Lei genoot van alles maar ook zeker niet vies was van een lekker glas bier weten allemaal. Hoe passender was dan ook het vat bier dat Lei ons postuum liet toekomen, namens de familie. We hebben lang mogen genieten van het laatste rondje van onze Lei, die vermoedelijk van een schutters-wolkje heeft zitten genieten van het schieten en het proosten op het leven.

Lei, dankjewel!

Lianne, Irmgard, Angelique, Mario en Hay namens ons allen een groot dankjewel voor jullie gulle gebaar maar meer nog voor jullie aanwezigheid op deze mooie dag.

Verder dan met het schieten;

Na 20 dikke en 15 dunne bölkes, waren er nog enkele schutters over met nul missers op het optekenblad. Er werd gestart met geforceerd uitschieten van de wedstrijd door het opzetten van ‘stekskes’. Inmiddels wist  Noud Sitsen al dat hij kampioen in de D, was geworden, Sjapoo Noud!

De stekskes zijn niet allemans vrienden, en al snel sneuvelden enkele schutters door het missen van de stek. Voordat de top drie bekend was waren er toch nog drie ronden van vijf stekskes nodig. En stonden Peter Rosenberg en Huub Bertrand als enige nog onder de buks. In de C wist Robert Wilms de titel op te eisen en een algemeen 4e plaats. Jack Beurskens liet ons een ware Houdini act zien door een stekskes 90 graden te verdraaien helaas voor hem door deze vreemde twist  het einde van de strijd met een eerste plaats in de B klasse en 3e algemeen. Met het tweede schot tussen Peter en Huub was ook hier de wedstrijd beslist. Peter pakte plek 2, met Huub als winnaar in de A en tevens Clubkampioen 2017. Allen van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat.

Algemeen:

1. Huub Bertrand

2. Peter Rosenberg

3. Jack Beurskens

4. Robert Wilms

5. Wim Sitsen

Dan springen we alweer vooruit naar het 3e SCNL treffen op 13 mei as. in Maasbree. We zijn vroeg aan de beurt, we schieten al om 12:00 uur in de eerste doorgang. 11:00 uur verzamelen schuttersgebouw. Door verplichting in de middag uren van een 7 tal schutters zal er vermoedelijk in een aangepaste volgorde worden geschoten.  De A zal een achterstand willen gaan goed maken. De B staat fier aan kop net als afgelopen jaar, heren houdt dit vol! De C kan na een geslaagde 2e wedstrijd weer aanklampen aan de top 3 en misschien een stap omhoog gaan maken. Dus kom mee naar Bree!

Ter herinnering!! Vrijdag 19 mei uitwisseling Beringen-Baarlo, wie zich nog niet heeft aangemeld graag deze week een berichtje richting Wim Sitsen. Het wordt een leuke avond is ons beloofd met weer de nodige schiet verrassingen.

Groet Robert