Schutterij Sint Antonius & Sint Petrus
Home Nieuws Weeknieuws Weeknieuws 21
Weeknieuws 21 PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
Peter, Mario, Ger, Rob, Astrid, Riet, John, Wim, Sven, Peter, Sandra, Jan, Noud, Myanou, Peter, Wim, Sindy, Piet, Frank, Aschwin, Eric

Weeknieuws week 21

We draaien deze week de mail om, na verwarring bij enkele leden.

Onze agenda:

Vrijdag 26-05:

19:00uur: Repetitie Tamboerskorps

19:30uur: Exercitie oefening gehele Schutterij

Zondag 28-05

12:00uur: Vertrek aan de markt, Bondsfeest Grubbenvorst. Check jullie uniformen nog een keer op gebreken/ handschoenen/kraag etc.

12.45uur: Opstellen van de schutterijen in weide aan de Dorpstraat in Grubbenvorst(naastdekerk)

13:00uur: Inspectie

13:30uur aanvang Optocht

Dan over naar de week die achter ons ligt!

Afgelopen vrijdag waren we te gast bij onze schuttersbroeders en zusters  van St. Hubertus Beringe. Deze uitwisseling, wordt met het jaar gekker en zo werden we getrakteerd op “de Sjeettent XXL”. Kermis met anabolen perikelen, een echte uitdaging! Alles aan beide schietbomen bewoog voor onze ogen waardoor geduld een schone zaak bleek te zijn.

 

Al vroeg werden we verwent met een heerlijke ‘tas’ eigengemaakte tomatensoep, voordat het schieten kon beginnen. Traditioneel eerst een kaartje trekken voor de groepsindeling en knallen maar. Onder luid gelach en ‘concentratie verstorende lieden’ werd het een super schiet maar vooral gezelligheidsavond. Na de schiet wedstrijd, werd het “vuur” onder de pannen ontstoken en kregen we nog, eine lekkere oëtsjmiëter veurgesjòtteld. Dames van de catering bedankt voor de innerlijke traktatie, Bar bezetting bedankt voor de kater en zeker een pluim voor de technische commissie van Beringe die er een waar spectakel van hebben weten te maken.

Het werd een late met een hoop gezelligheid en praten over van alles en nog wat , met geregeld een proost op het nieuwe seizoen met het Beringse St. Hubertus drankje, we zeen òs zondig weer!

b 

Op zaterdag werd er door enkele leden geoefend. Onder een stralende hemel, konden de meesten van de schutters een 20-tal proppen afvuren op de grote en kleine bölkes, een lekkere oefening voor het aankomende Bondsfeest in Grubbenvorst.

Na 3 SCNL wedstrijden gaat het echte schuttersseizoen nu dan echt beginnen.  Met nog maar een dikke maand tot aan het OLS, vliegt de tijd ons letterlijk  weg met een volle kalender in het verschiet.

Als ‘Reminder’:

02-06 Geen oefenen!

11-06 Finale SCNL Venray

18-06 Bondfeest Reuver (tevens Volksfeesten)

24-06 Oefenen zware buks