Schutterij Sint Antonius & Sint Petrus
Home Nieuws Weeknieuws Weeknieuws 36
Weeknieuws 36 PDF Afdrukken E-mailadres

Weeknieuws: week 36

Voor sommige leden was het een druk weekend gezien de vele activiteiten die onze schutterij op de agenda had staan. Vrijdag is door Jack de tweede gereviseerde buks bij Michel Hendrix opgehaald, ons buksen bestand is zo weer compleet. Wat nog volgt is het inschieten van deze buks zodat deze wedstrijd klaar kan worden opgeslagen.

Zaterdag 2 september, waren velen van onze begunstigers aanwezig op de jaarlijkse sponsoren avond. Een bedankje namens ons als schutterij, aan deze groep kanjers die ons een warm hart toedragen in financieel opzicht, maar zeker ook in bewezen diensten.

Het werd een gezellige bedoeling, met rondleidingen in het clubgebouw en het koningsvogel schieten, gevolgd door schoten op de grote en kleine punten en zelfs de ‘stekskes’ werden op de hark gezet. De nieuwe sponsoren-koning is Hay Wijnen, hij schoot namens Greenworld onze zonnepanelen specialist uit, Maasbree. Op de punten wist Hans Janssen, van Janssen en Wuts Architecten, Baarlo alles raak te schieten wat voor de loop kwam. Beide heren, nogmaals gefeliciteerd. Met een Chinees banket als energie boost, werd er na het schieten nog lang nagepraat. We kijken alweer uit op een volgende editie.
Zondag 3 september.

Om 9 uur stonden er negen schutters klaar voor de deelname aan het Bondsfinale schieten in Panningen-Egchel. Deelnemende leden waren:
A: Charles, Frits, Wim en Huub
B: Henk en Jack
C: Ruud en Robert
D: Sjoerd

Na de klok van 10 uur werd het sein gegeven dat het schootsveld veilig was verklaard, en konden we starten met inschieten. Het zonnetje stond gevaarlijk van achteren op de kleine bölkes te schijnen..."oppassen dus!!"

Het werd een dag met verrassingen mag wel gesteld worden. Fortuinlijk en minder fortuinlijk lieten onze schutters hun kunnen zien. Jammer genoeg moesten we al snel 3 van de 9 schutters uit de wedstrijd zien stappen. Zuur, echt zuur kun je het noemen als je nog een keer wilt pieken op het einde van het seizoen en het al zo vroeg is afgelopen. Daarom vanuit de groep overblijvers een groot dankjewel voor alle werk dat jullie uit handen hebben genomen van de overblijvers. Enkele van onze leden kwamen gedurende de middag polshoogte nemen, ook hier een dank voor de spontane manier van jullie ondersteuning.

In de D was de strijd snel gestreden, waar we helaas niet in de prijzen vielen. Na een 50 tal schoten werd besloten over te gaan op stekskes. We waren op dat moment nog met vier schutters over. Na stekske nummer drie viel ook hier voor de laatste C-schutter het doek. Er moest nog door twee, C-schutters van andere schutterijen gekaveld worden. Hierdoor was dan ook niet duidelijk of onze C schutter 1,2 of 3 was geworden.

In de B hadden we nog 1 troef in handen, en die maakte het behoorlijk spannend. Na vele stekskes, (ik vermoed een dikke 40 stuks) was het duidelijk dat we binnen onze vereniging een bondskampioen in de B klasse mogen begroeten. Maar de strijd was hiermee voor deze schutter nog niet gestreden. Er moest nog voor de Bondskampioen worden verder geschoten en hier had Baarlo nog 3 van de 10 overgebleven plekken in handen. Met nog een paar pittige ronden waar de aantal schoten per ronde van 6 naar 9 naar 12 stekskes werden opgevoerd, viel het doek voor deze heren. Net voor de finish moesten de mannen afhaken. Na 18 schoten in de alles beslissende ronde, wisten we dat we in 2018 naar Grashoek mogen. Een goed jaar voor deze vereniging die na het winnen van het SCNL ook de bondskampioen in de persoon van Mark Schouren en tevens winnaar in de A hebben weten te bemachtigen.

Dan op naar de prijsuitreiking!
Onze C schutter die normaal niet verstoken blijft van spraakwater viel letterlijk stil toen hij stom verbaast hoorde dat hij 1e bleek te zijn, en zo kampioen in de C klasse mag bijschrijven op zijn schutters CV. Het is dan ook lastig om mezelf te feliciteren vandaar dit raadselachtig weeknieuws. Laat me zeggen dat ik opgetogen het terrein heb verlaten. Jack Beurskens, is onze nieuwe bondskampioen in de B klasse en 5e algemeen. Jack van harte gefeliciteerd met het behalen (en ik meen zelfs verdedigen) van deze titel. Dan nog twee schutters die het lang wisten vol te houden tijdens de stekskes. Frits een 5e plaats in de A en 6e algemeen, Charles 6e plaats in de A, algemeen top 10 (precies wisten we het niet meer). Een super prestatie van de heren, die helaas net langs het ere metaal grepen.

Toch kunnen we terug kijken op een succesvolle zondag, met hier en daar een fikse teleurstelling maar!!, daar worden we sterker van zeggen de geleerden!

Op naar de kermis kan er gezegd en geschreven worden. Met een brute knal zal onze schutterij traditie getrouw aankomende zaterdag de Kermis openen. Indien je tijd hebt kom kijken en meehelpen het verkeer te regelen.

Alvast vooruitkijkend, zet nog even in jullie agenda!. Ons laatste kunststukje voor dit jaar, op zondag 17 september het Dekenale schuttersfeest in Meijel. Misschien verstandig indien je niet aanwezig kunt zijn dit door te geven aan Huub Bertrand.

Dit was het dan weer voor deze week, we zien ons op de Kermis, Hoije

Robert